Onze leidingsploeg

Ponkelleiding

Klaas:

Klaas is de dikke baas! Met nu al 2 volle jaren ervaring als leider mogen we er zeker van zijn dat klaas de job als hoofdleider tot een goed eind zal brengen. Hij is praktisch in de Chiro geboren. Niet alleen omdat zijn hij nog geen 50 meter van de chiro woont maar ook omdat hij al zo lang meedraait in het chiro leven. Hij is bezig me zware studies dit kan je merken aan zijn denkrimpel die klaas typeert. Maar we mogen niet met hem lachen want voor je het weet heeft hij je gevloerd met een karate trap. Deze sport beheerst hij met klasse. Klaas is een goede baas. Hij is rechtvaardig en strikt. Hij zorgt ervoor dat alles in goede baantjes loopt. Op hem kan je rekenen.

Florian: 

De eer is groot om deze roodharige dj binnen onze leidingsploeg te hebben. Samen met zijn kameraden weet hij van elk feestje een avond te maken om nooit te vergeten. Ik presenteer u Florian Van de Kelder hij is niet alleen een echt feestbeest maar doorstaat wekelijks zoveel uren wiskunde dat zelfs merendeel van de leiding niet zover kan tellen. Ondanks al deze talenten heeft hij toch nog het vermogen om tijd vrij te maken voor onze pitoreske chiro van Lombeek. Wees er maar zeker van dat met deze leider onze ponkels een top jaar gaan hebben

Tjorn: 

Tjorn Wauters Er is niets zo goed als vers bloed om onze leidingsgroep te versterken. Één van deze nieuwelingen in onze leidingsgroep is Tjorn. Ondanks zijn nog jonge leidingscarrière kan ik u verzekeren dat deze heer een echt Chirohart heeft. Hij is zachtaardig en weet hoe hij Ponkels een hele zondag kan bezig houden. Hij is een krak in rugby, een tackle van deze teddybeer kan al wel eens zeer doen. De Ponkels moeten zich dus geen zorgen maken op de baan, menig auto is al naar het autokerkhof gesleept moeten worden omdat Tjorn deze een massieve tackle gegeven had! Tjorn gaat, samen met Florian en Klaas, het onderste uit de kan halen om ervoor te zorgen dat de Ponkels gewoon niet meer terug naar huis gaan willen na de Chirozondag.

Speelclubleiding

Gustav:

Wie is Gustav? Deze vraag zal ik eens beantwoorden Zijn looks komen recht uit de 8 eeuw van bij de vikingen een echt beest van nature. Daarnaast een vriendelijk karakter ondanks zijn stoere blik die hij kan werpen op zijn medeleiders. Deze dodelijke ongeziene helse blik veranderd in een vriendelijke glimlach als hij de blije spelende kindjes ziet op het Chiro. In samenvating een zware beer met een klein fragiel hartje

Guus:

Dit jaar zal deze Chiro veteraan leider worden. Hierdoor heeft deze nieuwe maar veel belovende leider eigenlijk geen introductie nodig. Maar voor de mensen die hem nog niet kennen Guus (of Guusje voor de vrienden) neemt dit jaar de uitdaging aan om bij de speelclubs te staan. Buiten de chiro speelt hij bij F.C. Bareel. En op school probeert hij dan toch Aalst een beetje Loemekse cultuur bij te dragen. Wat er dit jaar inpeto staat voor de Speelclubs dat weet niemand maar 1 ding is zeker. Guus zijn best zal doen om dit jaar het best chiro jaar ooit te maken. 

Marius:

Deze 17 jarige Litouwse god is een zonnebloempitje, zacht van binnen maar hard aan de buiten kant.  Door zijn lange gestalte ontsnapt niemand aan zijn aandacht. Als je nog niet wist over wie het gaat het is Marius. Een goede vriend, een grappenmaker en nog zo veel meer. Hij heeft ook nog een andere hobby die hij beoefend, skateboarden. Maar speelclubs wees niet getreurd hij zal jullie een heel tof jaar geven samen met Gustav en mij. 

 

Rakkerleiding

Eno:

Dit is leideEnoEno begint aan zijn 5de jaar chiro als rakker leiding. Hij studeert lassen en montage technieken aan het cvo in Gent. Eno heeft naast Chiro nog verschillende hobby’s zoals hier en daar een beetje skaten en houdt ook van vechttechnieken. Zijn favoriete vechttechniek is de dropkick. Hij demonstreert dit dan ook graag, als u dit is wil bewonderen kan u elke zondag een demonstratie komen bekijken. 

Floris:

Jow ik ben Floris een echte Moonens. Ik ben 19 jaar. leiding van de rakkers. Ik ben een straffe gast en als ik begin te rappen hou u dan maar klaar. Ik ben ook een professionele voetballer bij FC bareel. Ooit zal ik een echt rode duivel worden. Ik zit ook op kot in Gent en maak alle elektriciteit bij jullie thuis want ik studeer elektro mechanica. Mijn studies zijn echt moeilijk ik moet alle kabeltjes uit mijn hoofd leren. En als je mij een cadeau wilt geven, ik hou van bruine bonen. Ook kan je mij terug vinden in de Manu want daar werk ik elk weekend als barman. Ook ga ik graag gaan darten. En in het weekend ga ik ook super graag gaan fietsen met de mannen. Ook ben ik een prof in koprollen maken op de klok.

Wout:

Yo what's up peeps, ik ben de wout en vandaag ga ik u een dagske meenemen in mijn leven. Ik start mijnen dag zoals iedereen me een goei jat caffé, en redelijk vroeg eh want ik ben nen echte vroege vogel. Nu da mijn ochtend routine gedaan is vertrek ik opt gemakske naar het station om mijnen trein naar gent te nemen. Oke iedereen, we zijn hier nu eenmaal aangekomen in gent, vandaag is maar ne normalen dag ik heb gewoon les op sint lukas, hier studeer ik vrije beeldende kunste, ma ik zie jullie terug na mijn les! (8uur later) Yowyow, welkom terug iedereen, zo de lesse zitten er weer op voor vandaag nu is het tijd voor mijn na schoolse activiteiten, maar eerst terug naar huis gaan eh! Het is vandaag maandag dus da wilt zegge da ik om 20u naar de worshop "bellen blazen via de neus" moet gaan. Ik volg deze worshop nu al een paar maand en ik moet zeggen da da hier al zeer goed begin te lukken! (Terug een paar uur later) Oke, wow wat een dagje. Bedankt om mee te komen kijken in mijn leven om mischien tot de volgende keer! Salut en de kost eh!

Jarne:

Is het een waterflesje? Is het een Fristi? Nee, dat is het niet het is Jarne Segers die dit jaar leiding staat van de rakkers. Jarne is een doodgewone jongen die elektromechanica volgt aan de sint Martinus school in Asse. Naast school heeft Jarne natuurlijk een tal van hobby’s. Zo gaat hij regelmatig gaan skaten en nieuwe trucjes leren op zijn skatebord. Ook bakt Jarne zijn eigen potten, hij is hier nu toch al een paar jaar mee bezig en hij begint er toch al tamelijk goed in te worden. Dus heeft u een nieuwe bloempot ofzo nodig laat dan zeker iets aaJarne weten. Naast pottenbakken en skaten heeft hij ook een heel uitgebreide kennis over bladluizen, vooral over de bladluizen die voorkomen op beukbladeren. Dit is leider Jarne zowat kort samengevat, apart van zijn hobby’s heb ik geen twijfel dat Jarne het dit jaar geweldig zal doen bij de rakkers. 

 

Topperleiding

Daan: 

Daan Van De Kelder, als 4de jaar leider brengt deze man ervaring en wijsheid met zich mee ongeëvenaard door zelfs de grootste rolpatronen van onze orde. Vorig jaar had hij de kerels waarmee hij tal van onvergetelijke avonturen mee beleefde en onze jongen mannen toonden hoe ‘nen echte vent’ zich gedraagt. Dit jaar gaat hij voor de eerste keer de uitdaging van de toppers aan. Medegeloze puberale jongeren, Dat deze leider zal begeleiden in het worden van gedisciplineerde mannen. Een uitdaging die hij enthousiast en met open armen aangaat. Wanneer hij zich niet inzet voor de gemeenschap kan je hem skiënd vinden in de bergen van Oostenrijk of met zijn neus in de boeken van de bibliotheek gent waaruit hij leert hoe je een succesvol en lucratief bedrijf  uit de grond te stampen. Met deze ervaren, ondernemende leider is er maar een zekerheid: plezier is gegarandeerd! 

Alex:

Meine Damen und Herren, hoe kan ik leider Alexander nu voorstellen op een manier die zijn naam alle eer aandoet...hmmm. Leider Alexander, of zoals de meeste zeggen: Alex, woont in het exotische Pamel een deelgemeente van Roosdaal. Tijdens de week is hij echter meer in de wereldstad Gent. Hier studeert hij orthopedadogie. U hoort het goed, Alex is gediplomeerd in het begeleiden van mensen met een beperking. Verder is Alex een echte reiziger en levensgenieter. Bestemmingen als Mexico, Oostenrijk (vandaar de Duitse intro) en Frankrijk kan hij al afvinken van zijn checklist. Maar er volgen zeker en vast nog meer avonturen in de (nabije) toekomst. Voor een diep en filosofisch gesprek onder de sterren kun je ook bij Alex terecht. Val dus niet uit de lucht als jullie topper na het thuiskomen op een zondagavond begint de discussiëren over de theorieën van Freud of Marx. Verder ben ik er honderd procent van overtuigd dat dit jaar een GE-WEL-DIG jaar wordt voor zowel de toppers als voor ons. P.s. hier zijn nog enkele toffe weetjes over leider Alex: - hij kan massa's goe skiën - hij houd enorm van de natuur en de bergen - bijna vloeiend in het Duits - heeft familie in Mexico!!! - ik (leider Daan) heb Alex leren kennen in de kleuterklas op school in Aalst - eet graag zeevruchten

Kerelleiding

Eli: 

Eli Moonens, oftewel “bébé” voor de goeie vrienden is een uniek exemplaar. Hij is een creatief meesterbrein en ziet de dingen altijd positief. Soms komt er een gekke kant van hem te boven en weet deze kerel van zelfs de saaiste momenten een feest te maken! Vorig jaar had hij een super sterk jaar als leider en de ervaring die hij opgedaan heeft zal hij nu zeker goed gebruiken voor zijn tweede jaar. Hij heeft er super veel zin in dit jaar en is al heel wat ideetjes aan het opdoen. Wees maar zeker dat hij de zotste dingen uit zijn mouw zal schudden!  Is het trouwens ook al vermeld dat hij super sympathiek en vriendelijk is? Oh, wa ne crème van ne gast!  

Voila! Een kort maar krachtige introductie van onze ‘bébé’, een grotere introductie heeft hij niet nodig want zijn acties spreken voor zichzelf!  

Arne:

Voor deze persoon zullen jullie even met mij moeten mee klimmen. Pak snel een musketon bij de hand, haal je chiqueste bottinen boven en klim met me mee naar Lombeek. Daar woont de Rommens dus, hartje Lombeek op wandelafstand van de chiro. Arne kan zeer goed klimmen maar hij legt niet echt zo’n verre afstanden af. Het verste dat hij zoal aflegt in een week is misschien 2 kilometer naar sint-jozef en terug, daar begint hij namenlijk aan zijn laatste jaartje. Muurklimmen is een heel vermoeide zware sport en juist daardoor vinden we Rommens bijna 3x per week in de chiro, dan kan hij daar goed uitrusten. Omdat niks doen snel saai word gebruikt Arne deze tijd om de zotste planningen in elkaar te steken voor de zondagen! Dit zijn allemaal één voor één bewijzen dat Arne een echte top leider is!

Aspileiding

Tobi:

Moet deze man u eigenlijk nog voorgesteld worden? Hij loopt al zo lang rond in onze chirolokalen dat hij praktisch deel uitmaakt van ons meubilair. Onzen ancien, onze sportiefste, onzen beste… De enige echte, tromgeroffel, Tobi Heyvaert! 

Tobi begint ondertussen al aan zijn vijfde jaar als leider bij Chiro Lombeek Jongens. Hierdoor is hij samen met leider Eno de leider met het meeste ervaring van onze groep. Deze ervaring zal hij zeker kunnen gebruiken want hij gaat dit jaar een immense uitdaging aan: ‘Geef de Aspi’s het jaar van hun leven!’ Maar als er nu één leider is die deze uitdaging zeker en vast aankan dat is het Tobi wel. Tobi is sinds eind juni ook afgestudeerd als bachelor in de lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. Maar daarmee was zijn honger nog niet gestild! Tobi volgt dit jaar nog de opleiding ‘sportmanagement’ aan de VUB in de vorm van een postgraduaat. U hoort het goed, slim én sportief! Moeders, houd u dochters binnen! Maar wat had je gedacht, natuurlijk is deze hoofdvogel al lang afgeschoten en dan nog wel door iemand van de meisjeschiro! Tobi vormt al meer dan drie jaar een mooi koppel met leidster Riet. Moeders, u kan uw dochters misschien toch weer buiten laten… Om af te sluiten heb ik nog 3 tips van hoe je best omgaat met Tobi in moeilijke situaties: 

 

  1. Als het lijkt alsof Tobi te veel energie heeft zodat hij zou ontploffen, geef hem dan snel een volleybal! Daarmee kan hij zeker wat stoom af laten! 

  1. Weet je niet wat je Tobi cadeau moet doen op een feestje? Je doet hem het meeste plezier met een grote fles ‘Kidibul ‘. 

  1. Als je ooit, laat ons hopen van niet, ruzie zou hebben met leider Tobi. Neem een lepel mee en alles zal snel opgelost zijn!  

Wouter:

TekstvakHoewel zijn naam het wel doet vermoeden is leider  Wouter helemaal geen kleine jongen in dit vak, integendeel! Wouter start dit jaar aan zijn 4de jaar als leider in onze Chiro, hij is dus zeker niet aan zijn proefstuk toe. Met deze 4 jaar is hij één van de anciens van onze leidingsgroep. Deze jaren ervaring zullen hem komend jaar ongetwijfeld helpen om er voor de aspi’s een fantastisch jaar van te maken! Naast het organiseren van onvergetelijke zondagen en uren van plezier met de aspi’s zal hij zijn ervaring ook proberen door te geven aan zijn leden opdat zij een minstens even goede leiderscarriére kunnen starten.   

Maar wie is die Kabouter Wouter nu juist? Wel, Wouter is eerst en vooral een van onze 2 hoofdleiders dit jaar. Hij draagt hierbij heel wat organisatievermogen met zich mee maar ook heel wat verantwoordelijkheidsgevoel. De aspi’s zullen dus de nodige verantwoordelijkheid over zich krijgen, iets waar jonge pubers zeker nog nood aan hebben van tijd tot tijd.  

Naast de chiro is Wouter ook nog student ‘Rechten in Gent. Hiervoor probeert hij zich ook voor de volle 100% in te zetten. Een hele opgave maar hij krijgt het wel bol gewerkt! Al doet Wouter zelf geen sport meer is hij ook wel bezig met het actuele sportnieuws. Hiernaast sport hij zelf nog wel eens graag ter ontspanning. De aspi’s zullen dus zeker kunnen teren op een enthousiaste, sportieve leider die af en toe zijn eigen kunnen nog zal willen tonen.   

Ten slotte moet ik ook nog met grote droefenis melden dat dit waarschijnlijk het laatste jaar zal zijn van leider Wouter. Met pijn in het hart zal hij afscheid nemen als leider van onze chiro. De positieve gedachte die we hieraan koppelen is uiteraard dat hij wil afsluiten met een knaller! Hij zal er een onvergetelijk jaar van willen maken om met een positieve nood een punt achter zijn leiderscarrière te zetten. De aspi’s zullen dus zeker een jaar krijgen om nooit te vergeten. Dus aspi’s hou je vast aan de takken van de bomen want hier komt leider kabouter Wouter!!!